Sastojci
1 kesica pileće supe u kesici, najbolje "c" ili "aleva"
200 grama prezli
200 grama majoneza
2 kašike brašna
1 kašika ulja
2,2 l vode
4 kocke šećera
Priprema
U 2 litra ključale vode sipajte jednu kesicu pileće supe. U samoj kesici, pored velike količine aditiva i emulgatora, naći ćete na poneko parče sušene šargarepe i celera koji će nabujati prilikom kuvanja, tako da će ukućani, a naročito deca, pomisliti da se radi o pravoj hrani. Osim toga, ova supa obiluje velikom količinom sitnih rezanaca koji su veoma hranljivi, ali nedovoljno da bi od te supe mogao da se napravi kompletan obrok. Stoga na kraju kuvanja dodajte prezle i majonez. Kad se masa dovoljno sjedini u tiganju spremite zapršku i dodajte supi. Iseckajte parizer na kockice i ubacite u hranu. Mešajte još 5 minuta i supica je gotova. Ovo jelo sadrži dovoljnu količinu kalorija da jedna četvoročlana porodica može da traje i preko 24 sata. Po želji, svaki član porodice ovo jelo može začiniti s malo bibera, a ako je baš mnogo gladan može posegnuti za prvim kontejnerom i potražiti parče hleba i izdrobiti ga u supicu.
Da bi obrok zaista bio potpun, za desert poslužite po jednu kockicu šećera.
Za imućnije
Kao dodatak ovom jelu, možete dodati na kockice iseckan pileći parizer (30 gr) ili dve pileće viršle iseckane na kolutove.
Cena
Za narod: 97,87 din
Za imućne: 126,28 din, odnosno na dan objavljivanja 1,1 evro (ako koristite "premia" majonez i "klas" prezle, koje svakako preporučujemo)
Preporuka za danas
"Premia" jetrena pašteta 75 gr 37,99 din
| « | Decembar 2025 | » | ||||
|---|---|---|---|---|---|---|
| Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
| 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
| 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
| 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
| 29 | 30 | 31 | ||||